Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /chroot/home/dentalon/dentalapro.hu/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17

Egyelőre még ismeretlenek a szakmában, de ahogy haladnak a terveik megvalósítása felé, egyre jobban látszik kirajzolódni, hogy egy igazán vérpezsdítő és újító gondolkodók ők. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Addig is egy interjú keretein belül ismerkedhetünk meg a céggel. Két tulajdonosa pedig, Nógrádi Zsuzsanna és Vajda Olivér Szegedről, akik egy sikeres fogtechnikai vállalkozást vezetnek.

 

NDG
DentalApró: Látszik rajtatok, hogy meg van az összhang köztetek. Mióta dolgoztok együtt?
Zsuzsi: Már közel 7 éve és csak gyarapszik. Elmondhatjuk, hogy jó barátok lettünk, ami nagyban megkönnyíti a közös munkát is. Nem érezzük tehernek a közösen töltött időt.

DentalApró: Hogyan ismerkedtetek meg?
Olivér: A feleségem, Annamari hozott össze minket. Kollégák voltak és mikor arról beszéltek, hogy Zsuzsi szeretne saját vállalkozást indítani, amihez társat keres, az én nevem merült fel. Találkoztunk, megismertük egymást és most itt vagyunk. :)

DentalApró: Mikor alapítottátok az NDG Kft-t?
Olivér: 2017. március 10-én indultunk el ezen az úton.

DentalApró: Honnan jött az ötlet, hogy egy új vállalkozásba fogjatok?
Zsuzsi: Nagyon megszerettük az NTI-t és a cég akitől rendeltük, felajánlott egy remek lehetőséget, amit nem tudtunk visszautasítani. A cég vezetőjével beszéltünk és az volt az ötlete, hogy vegyük át a vállalkozást. Nagyon megfogott az elhivatottsága, a profizmusa és hogy mindig tele van motivációval. Ezért úgy döntöttünk, belevágunk. Most már közösen dolgozunk.

DentalApró: Hogyan lett végül ebből egy olyan webshop, amit most láthatunk?
Olivér: Mint említettük, sok ötlet és terv volt a jövőre nézve. Többek között ez a webshop is. Arra jutottunk, hogy a személyes értékesítéssel kezdünk, hogy megmutassuk nekik, mi miért imádjuk az NTI-t. Erős kezdés volt és sok jó visszajelzést kaptunk. Mindenhol szívesen fogadtak minket, viszont éreztük a webshop hiányát. Ekkor vetettük bele magunkat teljesen. 3 hónapig készült, kemény munka volt. Rengeteg időt és energiát követelt, de megérte. Persze mindig van hová fejlődni és tudjuk, hogy igazán sosem lesz kész. Maximalisták vagyunk. :)

DentalApró: Nem lett volna egyszerűbb egyből egy webshoppal kezdeni?
Olivér: Az eddigi tapasztalataink alapján a fogorvosok jobban szerették a személyes találkozót, ezért gondoltuk úgy hogy ebben az esetben is ez lesz a megfelelő választás. Részben tévedtünk csak, mert mindkettőre igény van.

DentalApró: Mi jelentette a legnagyobb kihívást a webshop létrehozásában?
Olivér: Az informatikai háttér és hogy a jogszabályoknak is megfeleljen, az igényeken és a stíluson felül természetesen. Sokkal több mindenre kell oda figyelni, mint gondoltuk.

DentalApró: Miért vagytok jobbak, mint a már meglévő cégek? Miben vagytok mások?
Zsuzsi: Az egyszerűség és a kezelhetőség egy nagyon fontos szempont és a fogorvosok hiányolják ezt. Akár tetszik, akár nem, a designra is nagy az igény. Hiszen nézzük csak meg, hogy a mai rendelők megjelenése is mennyivel modernebb és hangulatosabb. Ezt nem csak a páciensek várják el, hanem az orvosok is. Fontos, hogy olyan helyről rendeljünk, ahol számítunk és nem csak a bevétel lényeges, hanem hogy elégedettek legyenek a megrendelők és mindezt egy kellemes megjelenésű webshopon tudják megtenni. Ezen kívül olyan háttértámogatást fogunk nyújtani, ami még nincs Magyarországon. Ez folyamatban van és reméljük, hogy értékelik majd a kemény munkánkat.

DentalApró: Milyen újításokra gondoltok?
Olivér: Többek között indul egy blog, ahol különböző véleményeket és tapasztalatokat oszthatnak meg egymással az orvosok. Tesztelni fogunk termékeket és pro-kontra érvekkel osztjuk meg az olvasókkal, hogy mit miért érdemes használni, illetve miért nem ajánljuk. Így mindenki eldöntheti, hogy számára mi a legalkalmasabb. Szeretnénk támogatni a frissen végzett fogorvosokat, akik még kevés anyaggal találkoztak és bízunk benne hogy a sokat megért kollégáiknak is tudunk valami újat mutatni.

DentalApró: Milyen terveitek vannak 2018-ra?
Olivér: Az első, hogy a webshop működése kifogástalan maradjon és hogy minden támogatást megkapjanak azok, akik megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. Ez az év a stabil alapok elhelyezéséről fog szólni.
    
DentalApró: Milyen érzés így az elején?
Zsuzsi: Olyan, mint egy kihívás. 27 év után egy újdonság, ami megpezsdíti az életet.

DentalApró: Mit javasoltok azoknak, akik cégalapítás előtt állnak és a fogorvosi piacra akarnak betörni?
Zsuzsi: Hogy csak akkor kezdj neki, ha valóban ezt akarod! Nincs magánélet, csak a vállalkozás, ami egyszer sikeres lesz a sok munkádnak köszönhetően. Legalábbis ebben bízva dolgozol. Kemény lesz és sokszor érzed majd, hogy inkább feladnád. Ilyenkor jó, ha van egy társad, akire támaszkodhatsz. Ez oda vissza működik. Egyedül sokkal nehezebb.
 

Tovább a webshopra: http://ndg.hu/

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés