Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /chroot/home/dentalon/dentalapro.hu/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17

 

A Dentalapro csapata ezúttal a fogbeültetéssel foglalkozó fogorvosok munkáját és pácienseik gyógyulását, megelégedettségét elősegítő eszközről a stabilitásmérőről kérdezte dr. Tamás Hilda implantálásban jártas fogszakorvost.

 

 
 

Mi az az implantátum stabilitás mérő?

 

Egy speciálisan kifejlesztett mérőműszer, melyet - a kollégáim visszajelzése alapján- egyre több korszerű fogorvosi rendelőben használunk. A készülékkel a fogbeültetés sikeressége a (beavatkozást követően azonnal) és a csontosodás folyamata számszerűen mérhetővé, bizonyíthatóvá válik.

 

Miért érezte szükségét a mérőeszköznek?

 

Mivel tapasztalt fogorvosként sem lehet objektíven megállapítani, hogy pontosan hogyan sikerült a fogbeültetés, azonnal felcsillant a szemem, mikor hallottam a műszeres mérési lehetőségről. Hiszen így objektív értéket kapok, és össze tudom hasonlítani az eseteket, pácienseket illetve többszöri méréssel nyomon tudom követni az osszeointegrációt.

 

De a nagyon türelmetlen páciensnek is meg tudjuk mutatni a mérési eredményt, már egyből az implantálást követően. Így ő is megérti miért kell még várni a fogaira ahhoz, hogy később biztonságosan terhelhessük.

Vagy, ha olyan magas stabilitási értéket mérünk, az ínygyógyulást követően azonnal terhelhetjük az implantátumot, tehát nem kell feleslegesen hónapokat váratnunk páciensünket.

 

Miért pont erre a készülékre esett a választás?

 

Összehasonlítottam minden elérhető berendezést. Természetes törekedtem a legjobb minőségűre.

Végül a professzionális készülékek között rábukkantam a legegyszerűbben alkalmazható típusra. A legismertebb készülékhez képest, ehhez jelentősen kedvezőbb áron jutottam hozzá. Az is kiderült, hogy az általam választott készüléknél a méréshez szükséges csavar élettartama is jóval hosszabb.

 

Hogyan reagálnak a páciensek?

 

Mivel a páciensek részére végképp megfoghatatlan, mi is zajlik a szájukban a fogászati beavatkozás során, nem túl meglepő, hogy érdeklődve fogadták a mérést hiszen őket is megnyugtatja a bizonyosság.

 

Kinek ajánlaná a berendezést?

 

Azoknak az implantáló kollégáknak, akik különös gondot fordítanak a lelkiismeretes fogorvosi munkára és törekszenek a legkorszerűbb technikai eszközök beszerzésére.

Akár nemrég kezdtek el  foglalkozni az implantálással, és így azonnali visszajelzésre van szükségük a beavatkozás sikerességéről, akár egészen a tapasztaltaknak, akik már évtizedek óta foglalkoznak fogbeültetéssel és szakmai meggyőződésüket objektív méréssel emelnék magasabb szintre.

 

Köszönjük a riportot dr. Tamás Hildának.

A mérőműszerről bővebben itt olvashatunk http://www.implantatumstabilitasmero.hu/

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés